https://samensprong-akkoord-po.nl/wp-content/themes/gymappstest schoolbibliotheek | OBS de Samensprong

schoolbibliotheek

Op onze school hebben wij een schoolbieb. Tevens ondersteunt een leesconsulente, vanuit BiblioNu (bibliotheek Horst), ons bij het vormgeven van ons leesonderwijs.

Onze leerlingen maken sinds de start in 2015 enthousiast gebruik van de bibliotheek op school. De keuze is gevarieerd, er zijn stripboeken, lees- en informatieboeken en peuter- en kleuterboeken. Regelmatig worden er nieuwe boeken gekocht. Kinderen kunnen ook verzoeken indienen voor nieuwe boeken. Alle kinderen komen daar iedere week boeken lenen voor gebruik in de klas. 

De bibliotheek is momenteel alleen tijdens schooltijd in gebruik voor de kinderen van onze school. De kinderen kunnen dan telkens maximaal twee boeken lenen om thuis te lezen. Als ze graag meer boeken lezen kunnen ze met hun pasje naar de bibliotheek in Horst. Deze boeken kunnen daarna ook ingeleverd worden op de schoolbibliotheek. Daarnaast kunnen kinderen via internet boeken reserveren die niet in onze bieb aanwezig zijn. Deze komen dan uit Horst of een andere Limburgse bibliotheek naar de Samensprong. Er mogen maximaal 5 boeken per pasje gereserveerd worden. In de schoolbibliotheek ligt ook een folder waarin uitgelegd wordt hoe je dit kunt doen. 

De bibliotheek op school heeft boeken voor kinderen van 0-12 jaar. Kinderen die nog niet op de basisschool zitten mogen ook een boek lenen bij de schoolbibliotheek. Als ze nog geen pasje hebben kunt u bij de schoolbibliotheek een inschrijfformulier ophalen. Door de Covid-maatregelen is dit momenteel helaas niet mogelijk.  

Jongeren en volwassenen kunnen via internet boeken reserveren en deze bij de schoolbibliotheek ophalen en terugbrengen.